Batterij

Opslag van energie

Een thuisbatterij met een slimme omvormer biedt een heleboel voordelen: je eigen opgewekte stroom kun je echt zelf gebruiken, je kunt elektriciteit inkopen wanneer het goedkoop is, je hebt noodstroom.

Voor grotere bedrijven worden thuisbatterijen gebruikt om overdag piekbelasting op te vangen, om zo een kleinere elektriciteitsaansluiting nodig te hebben.

Een batterij systeem van SigEnergy met 16kWh opslag kost ongeveer €8000 incl BTW. 

 

Sigenergy

1. Energie opwekken

2. Energie opslaan

4. Energie gebruiken

SolarEdge thuisbatterij

Soorten batterijen

Er zijn verschillende mogelijkheden om thuisbatterijen aan te sluiten. Belangrijk is dat de batterij op een toegankelijke, veilige plek staat. Dus niet weggewerkt in een stoffige hoek op zolder, maar wel bijvoorbeeld in de bijkeuken of garage.

SigEnergy levert momenteel de meest compacte en veilige thuisbatterijen. Het is zelfs mogelijk om met SigEnergy je elektrische auto als batterij te gebruiken!

Thuisbatterijen kunnen ook zonder zonnepaneel-omvormer worden aangesloten, wat meer flexibiliteit geeft in de plaatsing. Hiervoor gebruiken we Enphase .

Een kleine 8kWh accu kan de zelfconsumptie van een gemiddeld woonhuis doen stijgen van 25% tot zo’n 50%. 

 

FAQ

Welke merken omvormers ondersteunen thuisbatterijen?

Als je een thuisbatterij direct op een zonnepaneel omvormer wilt aansluiten, dan bieden SigEnergy, Solis en SolarEdge hier goede oplossingen voor.
Een alternatief is de thuisbatterij aan het 230V netwerk te koppelen, dit kan met Enphase

Zijn thuisbatterijen veilig?

We werken met moderne & veilige LFP thuisbatterijen (Lithium-ijzerfosfaat accu’s of LiFePO4). De meeste veilige varianten hebben een intern blussysteem, temperatuursensoren, thermal padding, en zelfs een verwarming om buiten gebruik mogelijk te maken!

Kan ik handelen met een thuisbatterij?

Ja, met onder andere de SigEnergy thuisbatterij en ook met Enphase kun je handelen met stroom, om zo de voordeligste stroom in huis te halen